Let’s travel together.

Visat per Turkmenistan

Per molts ciclistes aconseguir el visat de Turkmenistan sol ser un malson, ja que és un país molt tancat i si te’l donen és només per 5 dies, perquè és només un visat de trànsit. Nosaltres, com molts altres cicloviatgers volem compartir la nostra experiència per dos raons, perquè ens el van donar i per ajudar a altres viatgers que ho necessitin.

Nosaltres primer vam anar a l’embaixada de Tehran. Allà vam haver de presentar la documentació següent:

 • Una foto de carnet. Al consulat posava que havia de ser de 4×6, però a nosaltres ens van acceptar altres mides.
 • Una fotocòpia en color del passaport.
 • Una carta escrita en Anglès, explicant perquè vols creuar Turkmenistan. Més avall us posem un exemple de com ha de ser aquesta carta.
 • Al consulat fan fer un primer pagament de 10$ per tal de poder tirar endavant la sol·licitud i en cas que l’acceptin més endavant es farà un altra pagament.
 • Al consulat, també, us donaran un parell de formularis que cal emplenar.
  • En aquests formularis demanen per quines ciutats teniu pensat passar o visitar, nosaltres vam seguir el concell d’articles d’altres viatgers que recomanaven posar sempre ONLY TRANSIT i no especificar, en cap cas, el nom de cap ciutat.
  • També demanen quin tipus de transport utilitzareu. Tant nosaltres, com una altra parella que vam conèixer a l’embaixada, vam posar bicicleta i els treballadors del consulat no van posar cap inconvenient.
  • A una secció dels formularis demanen quin dia teniu previst entrar al país i quin dia teniu previst sortir-ne. No us preocupeu si quan ompleneu la sol·licitud no ho sabeu, nosaltres a l’embaixada de Tehran vam posar uns dies i quan el vam recollir al consulat de Mashhad vam poder modificar les dates.

Abans també era necessari portar una fotocòpia del visat del següent país, però actualment, si tens un passaport espanyol, no fa falta, perquè des de l’1 de Febrer de 2019 ja no cal visat per viatjar a Uzbekistan.

HORARI DE L’EMBAIXADA DE TEHRAN

 • De dilluns a dijous: 9:00 – 12:00
 • Divendres i dissabte: Tancat
 • Diumenge: 9:30 – 12:00

EXEMPLE DE CARTA

Aquest és l’exemple de carta que hi ha penjat a l’entrada del consulat de Turkmenistan a la ciutat de Tehran. És recomanable presentar tantes cartes com número de persones vulguin sol·licitar el visat. Nosaltres en vam presentar dues, completament iguales, però és important perquè sàpiguen que sou dues o més persones que viatgeu juntes, ja que en alguns casos algunes parelles s’havien trobat que acceptaven el visat d’una persona i de l’altre no.

To the Consular Section of the Embassy of Turkmenistan in Iran

Subject: Transit visa application

Applicants: Persona número 1 (Passport number: AA123456)

Persona número 2 (Passport number: AA123456)

We would like to apply for transit visa for 5 days to enter to Turkmenistan between 1st and 5th of March, 2019.

Entry country: Iran

Country of departure: Uzbekistan

Entry point: Sarakhs (nom de la frontera per la qual voleu entrar)

Exit point: Farap (nom de la frontera per la qual voleu sortir)

(signatura)

(Data de la sol·licitud)

Embaixada de Turkmenistan

Nosaltres a la carta vam afegir que no presentavem el visat del següent país, no perquè no el tinguéssim, sinó perquè no era necessari. A la carta també cal especificar on es vol recollir el visat. En el nostre cas, vam posar que la recolliríem a la ciutat de Mashhad. A l’embaixada també demanen que a la carta es deixi un marge de 2,5cm. Nosaltres això no ho sabíem i, tot i no fer-ho, ens van acceptar la carta igualment, que tant pot estar escrita a mà com per ordinador.

Un cop els vam donar tota la documentació ens van donar un paperet amb dos números, als quals podíem trucar al cap de deu dies laborables per saber si ens havien acceptat o no el visat. En cas que us l’acceptin us donaran un número de referència que haureu d’ensenyar al consulat on hagueu de recollir el visat.

Després de saber que ens l’havien acceptat, quan vam arribar a Mashhad vam anar al consulat a recollir-la. Allà vam haver de presentar la documentació següent:

 • Una foto de carnet
 • 55$ per persona
 • Número de referència
 • I també s’ha d’emplenar un altre formulari, que és idèntic a un dels formulàris que s’ha d’omplenar a Tehran. Aquesta vegada, però, és molt important posar les dates correctes de sortida i entrada al país, ja que són les que apareixeran al visat.

Després de donar tots els papers i també el nostre passaport, ens vam esperar uns minuts i ens van tornar el passaport amb el visat de Turkmenistan.

A la frontera cal fer un altre pagament de $14 per persona, així que assegureu-vos de tenir dòlars, ja que no accepten euros.

MOLTA SORT!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.