Let’s travel together.

Frontera de Villa O’Higgins

De Villa O'Higgins al Chaltén

A Xile, al final de la carretera Austral trobem Villa O’Higgins, un poblet de 600 habitants. Els viatgers que van amb cotxe i volen seguir cap al sud direcció a Argentina han de fer mitja volta i anar a passar per algun dels passos fronterers de més el nord. Això no passa per la gent que va a peu o amb bicicleta. Aquests viatgers poden passar cap al Chaltén, Argentina, per la laguna del desierto. Com s’ha de fer?

final carretera austral bicicleta

El primer que haurem de fer és comprar un bitllet pel vaixell que ens portarà a l’altre costat del llac O’Higgins. Penseu que aquest vaixell només funciona els mesos més càlids, quan hi ha més turisme. Durant la de resta de l’any no hi ha servei. Podem trobar dos tipus de vaixells, un de més car, que inclou una visita a una glacera i després et deixa a l’altre costat del llac, i un altre que va directe a l’altre costat del llac, sense la visita. Jo vaig optar per aquest últim, més directe i més barat, però altres viatgers parlaven molt bé de la visita a la glacera, deien que era millor que el Perito Moreno. Per comprar el bitllet podeu preguntar pel poble i tothom us indicarà.

Un cop travessat el llac O’Higgins, fem una pujada d’uns 600 metres i ens trobem el control frontarer de la part Xilena. Aquí és on ens segellen la sortida de Xile. A partir d’aquí comença una forta pujada de carretera de terra amb moltes pedres, un cop acabats aquests 6 km de pujada, el camí millora durant uns 10 km, on, finalment, trobarem el cartell de Bienvenidos a Argentina.

frontera O'Higgins

Un cop dins el territori argentí, el camí de carro passa a ser un corriol. Només són 6 km, però molt durs. Nosaltres com que anàvem de Xile a Argentina el vam fer de baixada, però si veniu en direcció contrària és molt més dur perquè toca fer-lo de pujada.

Durant aquests 6 km hem d’aixecar la bicicleta per passar per sobre d’arbres caiguts, hem de travessar zones pantanoses on quedem atrapats en el fang i, també, ens toca desmuntar les alforges per passar 3 rius petits l’aigua dels quals ens arriba fins als genolls. Després d’aquesta aventura arribem al lago del desierto. Allà trobarem una caseta amb la policia argentina que ens segellarà l’entrada a Argentina. Aquí mateix hi ha un moll d’on surt un altre vaixell que travessa el lago del desierto fins l’altre costat. Allà ja només tocarà pedalar per una carretera de sorra molt ben arreglada de 35 km fins al Chaltén. On podrem continuar el viatge cap al sud.

lago del desierto chalten

You might also like
3 Comments
 1. Erwin says

  Thanks, it’s very informative

  1. 360graus says

   Your welcom. Good trip!!

 2. www.interbase2000.com says

  I like the article

Leave A Reply

Your email address will not be published.