Let’s travel together.

Les 7 raons per començar a viatjar amb bicicleta

Prova una altra forma de viatjar

 

Després de molts anys de viatjar, he trobat a la bicicleta una forma de conèixer un territori amb total llibertat.

Aquets són els 7 principals motius per començar a viatjar d’aquesta manera:

 • La velocitat en la qual viatges. Et dona temps a contemplar el teu entorn, de sentir les olors i escoltar els sorolls. Diferent que si vas amb motor, que passes moltes coses per alt i només sents el soroll del motor.
 • Despertes la curiositat i la part més humana de la gent. Quan arribes a un poble, sempre hi ha algú que es sorprèn de veure una persona amb una bicicleta ben carregada. Et pregunta d’on vens, quants quilòmetres fas per dia, on dormiràs aquella nit i algun cop, sobretot en els països o zones que on no són turístiques, acabes menjant i dormint a casa d’aquella persona. Això et permet entrar a dins de les cases i conèixer millor com viuen, provar el seu menjar i compartir històries, punts de vista i somnis, si la llengua ho permet.
 • Viatjar amb alforges, amb tota la casa a sobre, et dona llibertat de parar on vols. Cada dia busques el lloc on posaràs la teva casa, amb un nou jardí i unes noves vistes. Quan tens gana, encens el fogonet i prepares el teu menjar. I sempre a un lloc diferent, a la platja, al mig del bosc o a dalt d’una muntanya.
 • Viatjant amb bicicleta pots arribar a més llocs on no arribaries amb el cotxe. Com per exemple en alguna platja on hauries de deixar el cotxe molt lluny, el centre de les ciutats on pots arribar fins a dins la plaça principal, passar per alguns camins de bosc…
 • Estàs viatjant i el mateix temps et mantens en forma. Cada dia fas exercici i enforteixes el teu cos i, sobretot, la teva ment, perquè superes nous reptes i amplies la teva zona de confort. I, pels més mandrosos, ara ja no hi ha excuses, perquè han arribat amb força les bicicletes elèctriques.
 • Si ets totalment autosuficient, fas acampada lliure, cuines el teu menjar… pots viatjar molt de temps perquè és una forma molt econòmica de viatjar. De totes maneres dependrà de la teva economia. Sempre pots afegir més luxes al teu viatge, com anar de restaurant i fins i tot d’hotel. Et pots fer el viatge a mida.
 • Viatjar amb bicicleta és de les formes més sostenibles de viatjar,  perquè en els nostres desplaçaments no emetem gasos d’efecte hivernacle i, per això, la nostra petjada ecològica o de carboni és molt més petita. Tampoc contribuïm a la massificació, ja que passem per moltes àrees que no són turístiques i, si passem per llocs molt turístics, intentem sempre contribuir al comerç local i evitar aquells llocs preparats només pels estrangers.

Per a mi, aquests serien les 7 raons més importants per viatjar amb bicicleta, així que ja només et queda preparar el material, triar el lloc, la data i provar-ho!

You might also like
2 Comments
 1. Octavio says

  This is actually useful, thanks.

  1. 360graus says

   You’re more than welcome! We like encouraging other travelers to take their bicycle and start their trip!

Leave A Reply

Your email address will not be published.