Let’s travel together.

Suïssa

Suïssa amb bicicleta

 

Abans d’entrar a un nou país, sempre busquem per internet blogs d’altres viatgers per tenir una primera idea de què esperar sobre aquest lloc. Després de llegir algunes webs i entrades les nostres expectacions per Suïssa és multipliquen. Tothom que hi ha estat queda fascinat pels paisatges plens de prats verds que contrasten amb les muntanyes de les Alps blanques per la neu.

Nosaltres entrem a Suïssa en una època especial, durant la pandèmia mundial del Covid. Així que no estem segur de què ens trobarem, si la gent serà amable o si serà més hostil, quins serveis estaran oberts, entre molts altres dubtes. Però totes les aventures estan sempre plenes d’incògnites que mica en mica es van resolent.

Suïssa amb bicicleta

Com sempre hem dit, amb bicicleta no hi ha mai canvis sobtats. I creuar una frontera no vol dir un canvi inmediat en el nostre entorn. Així que al volant de Ginebra continúen havent-hi extensions de vinyes.

Suïssa amb bicicleta

Travessem la ciutat de Ginebra bastant ràpid, perquè tenim ganes d’indinsar-nos en el país. D’aquesta manera, mica en mica anem deixant les vinyes enrrera i comencen a guanyar terreny els famosos prats verds de Suïssa.

Suïssa amb bicicleta

Les expectatives que teníem no es veuen frustrades. Mirem a la dreta o a l’esquerra els paisatges són de postal. I, mica en mica, en l’horitzó comencen a treure el cap els Alps.

Suïssa amb bicicleta

És possible cansar-se de pedalar en aquest entorn?

Suïssa amb bicicleta

Arribem a la ciutat de Fribourg, acompanyats per una parella de Warmshowers que malgrat la situació que s’està vivint, ens donen la benvinguda a casa seva i pedalen amb nosaltres durant uns quilòmetres.

Suïssa amb bicicleta

Amb aquesta parella de Warmshowers travessem un pont que travessa el riu Sarine i ens expliquen que aquesta és la frontera natural entre la Suïssa francesa i la Suïssa alemanya. I per la nostra sorpresa un cop creuem el pont tots els senyals de l’altra banda estan escrits amb alemanya i la gent sembla que ja no ens entengui quan els saludem dient “Bonjour”.

Suïssa amb bicicleta

Amb aquesta parella passem per un mirador, des del qual podem veure per primera vegada les muntanyes més altes dels Alps suïssos. Quines ganes d’apropar-nos una mica més a aquestes muntanyes!

suïssa amb bicicleta

Arribem a Berna on ens reben amb els braços oberts amics del nostre poble. Quan hi arribem el temps no ens acompanya gaire i això fa que ens replantegem quina ruta seguir durant els pròxims dies. Podrem anar fins a Interlaken? O serà millor que no hi anem perquè amb la boira baixa i els núvols no podrem veure res?

Suïssa amb bicicleta

Sembla que s’obre una finestra d’un parell o tres de dies de bon temps. Així que no ens ho pensem dues vegades i sortim rumb a un lloc molt turístic de Suïssa: Interlaken. No sabem si mai tornarem a aquest país així que hem d’aprofitar ara que hi som per gaudir dels seus paisatges muntanyosos.

Suïssa amb bicicleta

Des d’Interlaken i descarregats, pugem fins a Grindelwal. Al matí hi ha bastants núvols baixos, però tot i així no sabem on mirar per no perdre’ns cap detall d’aquest paisatge tan preciós.

Suïssa amb bicicleta

Les vistes des de Grindelwald superen totes les expecatives i des d’allà podem admirar el mont Eiger.

Suïssa amb bicicleta

No podem avançar gaires metres sense tirar una altra fotografia. Que bonic!

Suïssa amb bicicleta

Per primera cop a Suïssa acampem lliurement. I aquesta és la posta de sol que ens informa que ja és hora de muntar la tenda i entrar-hi dins, perquè un cop el sol es pon les temperatures baixen.

Suïssa amb bicicleta

L’endemà el paisatge ens continúa sorprenent. Les muntanyes nevades cada cop estan més lluny, però la combinació d’aquestes amb els llacs ens deixa bocavadats.

Suïssa amb bicicleta

Gairebé cada dia ens despertem amb el cel ennuvolat, però allà al migdia sempre acaba sortint el sol. I ens deixa tirar fotografies espectaculars, però també recarrega les nostres piles.

Suïssa amb bicicleta

Creuem les ciutats de Luzerna i Zurich. A totes dues hi trobem algú que ens dona la benvinguda a casa seva i que ens explica els secrets de les ciutats.

Suïssa amb bicicleta

Ens despedim de Suïssa visitant les catarates del riu Rin.

Passem uns 10 dies pedalant per Suïssa. Però sembla que hi haguem estat més per totes les vivències i com d’intensos n’han arribat de ser els dies. Marxem amb molt bon record. La gent ens ha obert les portes de casa seva en moltes ocasions i el temps ens ha deixat gaudir d’aquest país tan bonic.

Però com sempre, nosaltres hem de continuar endavant per descobrir altres indrets. Som-hi!

mapa suïssa amb bicicleta
You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.