Let’s travel together.

Viatjar en temps de Covid-19

Sempre que comencem un nou viatge tenim diferents pors, expectatives, neguits,… Ens entendrem amb la gent? Serà fàcil acampar? Com serà el menjar?

Aquest últim viatge, però, les inquietuds que teníem abans de fer la primera pedalada eren ben diferents. Els països pels quals havíem de passar ja els coneixíem tant l’Edu com jo: França, Suïssa, Alemanya, Holanda i Bèlgica. Però el Coronavirus ho havia canviat tot. Així que uns països que aparentment són fàcils de recórrer amb bicicleta per la similitud en la cultura i l’abundància de carrils bici, podrien acabar sent complicats per la situació mundial que s’estava vivint. És per això que aquest cop ens fèiem preguntes ben diferents: La gent ens ajudarà o tindrà por de nosaltres? Trobarem algú que ens aculli a casa seva?…

Vam començar a pedalar el setembre de 2020 amb totes aquestes incògnites. Però, alhora, estàvem tranquils perquè durant el setembre la situació de la pandèmia semblava que havia millorat.

Bèlgica
Bruges: Novembre 2020

Però a mesura que van anar baixant les temperatures i el fred es començava a notar, va semblar que el Coronavirus també tornava a agafar més força. Com més s’acostava l’hivern i la nostra necessitat de trobar un lloc més calent on dormir augmentava, més mesures i restriccions s’anaven anunciant per les notícies i la por de la gent també semblava que augmentava proporcionalment.

Contra tot pronòstic , però, tothom ens va ajudar amb tot el que van poder i la comunitat de Warmshowers ens va a rebre amb els braços oberts. Una vegada més, vam tornar a comprovar que aquelles pors que teníem asseguts al sofà van anar a desapareixent a mesura que anàvem avançant.

A partir de la nostra experiència podem dir que el Covid-19 ha canviat i potser canviarà moltes coses, però el que de moment no s’ha endut i esperem que mai ho faci és la humanitat de la gent.

Leave A Reply

Your email address will not be published.